diumenge, 2 de febrer del 2014

Informació a Internet

Hola companys! 

Aquesta setmana he tingut molta feina i no he pogut actualitzar abans, però ja estic per ací. 

Bé, aquest tema ens ha permès conèixer algunes de les pàgines que podem trobar a Internet amb elements d’interès, contribuint al coneixement d’aspectes relacionats amb la nostra especialitat. De de totes les perspectives possibles per a utilitzar Internet, ens hem aturat per analitzar –lo com a font d’informació i coneixement. 

Per facilitar-nos la feina, els mestres ens han indicat diferents webs classificades per temàtiques. A partir d’elles, he anat descobrint webs molt interessants que vos assenyale a continuació; de segur que també podeu traure-li’ls profit!

Partint de les webs d’educació oferides, destaque algunes de les pàgines: 
  • "Tens un racó dalt del mon": a través del seu bloc, Tibau manté una relació constant amb els lectors, endega jocs literaris, ens llegeix fragments dels seus llibres i dels d’altres autors, mostra imatges interessants, ens informa sobre publicacions diverses i actes remarcables relacionats amb els llibres.
En els darrers anys hi ha hagut un canvi molt important en la societat, en la manera de viure, pensar… i això comporta una reflexió per nosaltres, professionals de l’ensenyament, sobre la manera d’enfocar i plantejar-nos el procés d’Ensenyança-Aprenentatge. Aconseguir lectors i lectores competents és un repte per l’escola i potser aquest blog ens podría ajudar a fomentar la lecto - escriptura. 

  • "Petits grans artistes": Aquest blog es una pàgina que ens ofereix tot tipus de manualitats per poder realitzar en els nostres alumnes. Una pàgina plena de creativitat on una apassionada de l’art, les arts plàstiques i la literatura infantil vol compartir amb nosaltres tot allò que considera interesant treballar amb els xiquets. 

"Diàleg entre l'escriptor i els lectors joves 2014":  aquest blog és el que més m'ha agradat de tots els que he cercat. Des del 2002 han organitzat dotze diàlegs entre l'escriptor i els lectors joves a la Universitat de València. Enguany, en la seua tretzena edició, l'autor convidat al Diàleg és Vicenç Pagès Jordà, amb la novel·la Carta a la reina d'Anglaterra. D’una banda, podríem fomentar a l'aula la motivació reunint a un escriptor amb el seu públic més jove, i d’altra banda, podríem treballar l’expressió escrita participant al concurs de petits relats que tinga com a base la temàtica de l’obra a desenvolupar. Genial!

 


"Racó de ses nostres idees 2.0": és una plataforma organitzada per temes i interessos comuns a tres mestres d’infantil oberta a tothom on van introduint totes les propostes que els lectors i les pròpies autores volen compartir: “TIC”, “Manualitats”, “Blogs d’aula”, “Altres blogs educatius”, “Poesia i cultura”, “Il·lustració”, “Recursos infantils”, etc.

A banda d'aquestes webs, he trobat d'altres però vos he indicat aquelles que més interessants he considerat. Com heu pogut veure, la majoria d'elles giren al voltant del concepte "Escriure"; però no puc evitar-ho, ja vos vaig dir que m'encanta! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada